Sinterklaas bezoek bij de Taalsoos 

Allang niks van de taalsoos gehoord, zult u denken. Nou, die is er nog hoor! Maar we hebben geen publiciteit of reclame nodig! Er zijn zoveel deelnemers, dat er al iemand is opgestapt omdat hij het te druk vond. Zoals altijd bespreken we de meest uiteenlopende onderwerpen. We hebben onlangs over de verschillende religies in de groep gesproken. En dan ook het onbegrip dat er soms is voor elkaar. Een verhelderend gesprek. We hebben uitgebreid gesproken over de herfst en alle begrippen die daar bij horen: de diverse benamingen die wij hebben voor soorten regen, de kleuren van de blaadjes aan de bomen, kastanjes en eikels. En dat ook mensen eikels kunnen zijn…. Veel geleerd die ochtend van de docenten maar vooral van elkaar! Uiteraard hebben we Sinterklaas en de gewoontes en tradities die erbij horen besproken. Hoe de teksten van de liedjes veranderen, wat rijmen is, een gedicht en een surprise. De lol die ook volwassenen aan het feest beleven. Dat er hulpsinterklazen bestaan.
De ochtend vloog, zoals gewoonlijk, om. Iedereen ging vrolijk, wijzer en met een chocoladeletter naar huis. De taalsoos was ook één van de (9) genomineerden voor de vrijwilligersprijs dit jaar. We hebben niet gewonnen. Gelukkig maar, dan zou het nóg drukker worden.
 Nu gaan we ons voorbereiden op de kerst en hoe dat in Nederland wordt gevierd. En daar vloeit ongetwijfeld weer een interessant gesprek uit voort over feesten en tradities in andere landen. Leren van elkaar, wat is er mooier dan dat?