Lentefair / Voorjaarsmarkt

Een van de hoogtepunten in het Heemsteedse. De traditionele Voorjaarsmarkt over de gehele Raadhuisstraat en de Binnenweg op zondag 22 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Het heet nu geen Voorjaarsmarkt, maar Heemsteedse lentefair.
Vele kramen vullen dan het hart van Heemstede. Vele winkeliers uit het centrum van Heemstede zullen hun producten en aanbiedingen presenteren en ook handelaren van buitenaf. Dit betekent een breed aanbod van allerlei artikelen en lekkere hapjes en drankjes, maar ook gereedschap, sieraden, schoenen, kleding en veel meer.
Naast de vele stalletjes is het een feest van zien en gezien worden. Heemstedenaren en bezoekers uit de regio genieten van de sfeer, het aanbod en de terrasjes.   Daarnaast is er een Silent Disco area en kunnen er herinneringen worden gemaakt bij de Lente Selfie spots. Er worden Heemstede Shopping Bags uitgedeeld. Uiteraard is er ook aan kinderen gedacht. Zij kunnen genieten van de Brick Kids area en kunnen geschminkt worden. Als het mooi weer is, kun je meestal over de hoofden lopen, maar dat hoort erbij, nietwaar?
Parkeergelegenheid is er onder meer op het terrein van de Bibliotheek (Eikenlaan), achter het gemeentehuis (Raadhuisplein) en in de parkeergarage van AH (Blekersvaartweg). Maar echte Heemstedenaren komen natuurlijk op de fiets!