Heemstede is genomineerd

 

Heemstede is genomineerd door de Koninklijke Hondenbescherming voor de meest hond vriendelijke gemeenteverkiezing van Nederland. Ongeveer 10 procent van de inwoners van Heemstede heeft een hond en dat betekent dat er zo’n 3.000 honden zijn.

Heemstede maakt een goede kans, volgens veel hondenbezitters, want het wandelbos Groenendaal is fantastisch! Er is een groot zgn. ‘losloopgebied’. Dat is voor veel honden en hun baasjes een populaire plek, omdat honden in dat hele gebied los mogen lopen en heerlijk kunnen ravotten. Het is omheind, dus de honden kunnen niet weglopen. En er zijn altijd andere honden om mee te spelen. Er ontstaan vriendschappen tussen de honden, maar ook tussen de eigenaren. Veel mensen wandelen op vaste tijden en je komt dus vaak dezelfde mensen tegen.

Die unieke losloopplek is volgens de Hondenbescherming een groot pluspunt in de gemeente. Daarnaast heeft Heemstede een duidelijk beleid rondom bijtincidenten, is er een hondenschool, een uitlaatservice en hoeft er geen hondenbelasting betaald te worden.

Dat valt ook in de smaak bij veel hondenbezitters. Veel mensen vonden het altijd al onterecht, dat er geen kattenbelasting wordt geheven, maar wel hondenbelasting. Ook kunnen hondenbaasjes gebruik maken van gratis poepzakjes, die bij de ingangen van het bos hangen.

De gemeente Heemstede is enthousiast over de nominatie. Welke gemeente verkozen wordt tot de meest hond-vriendelijke, wordt op 13 oktober duidelijk.