Droevig nieuws uit Heemstede

Op donderdag 6 januari ging er een bericht rond op sociale media dat een 17-jarige jongen genaamd Sam Hooftman uit Overveen vermist is. Sam kwam op de nacht van woensdag 5 januari na een feestje in Heemstede bij zijn vrienden, nooit thuis. Op sociale media werd het bericht van zijn vermissing veel gedeeld, zijn moeder en broer verzochten iedereen via het bericht uit te kijken naar Sam. Volgens zijn vrienden vertrok Sam rond 00:40 uit de woning aan de Leidsevaartweg bij station Heemstede-Aerdenhout naar zijn huis, maar kwam daar nooit aan. Op donderdag 6 januari, de dag na zijn vermissing werd er zowel door de politie als zijn vrienden, dierbaren, buurtbewoners en vrijwilligers die via de oproep op sociale media zich aansloten bij de groep, gezocht naar Sam.

Op Vrijdag 7 januari werd er door de politie een lichaam gevonden in de Leidsevaart. Dan kwam het hartverscheurende nieuws naar buiten: het gaat helaas om de vermiste Sam. Uit het onderzoek van de politie bleek dat Sam die nacht langs de Leidsevaart had gefietst en is door een noodlottig ongeval te water geraakt en verdronken. De dood van Sam maakte veel los in Nederland, maar vooral in de omgeving waar hij woonde en waar zijn lichaam was gevonden. Er ontstond een bloemenzee langs de Leidsevaart waar Sam te water was geraakt. Ook werd er een petitie gestaart door iemand die bij de Leidsevaart woont, om lange hekken te plaatsen langs de Leidsevaart te zetten om zo de weg veiliger te maken. Deze petitie is inmiddels meer dan 25.000 keer getekend.

Vorige week woensdag werd er een herdenkingstocht gehouden ter nagedachtenis aan Sam. Er liepen honderden mensen mee. We wensen als platform de familie, vrienden en iedereen die Sam liefhad, heel veel sterkte toe!

P.S. De petitie is nog actief en kan getekend worden door op de volgende link te klikken:

https://bit.ly/33ELvMB