Dorcaswinkel Heemstede is jarig!

En dat wordt gevierd met de ‘Dolle Dwaze Dorcas Dagen’. Tien jaar geleden namen 3 Heemsteedse vrouwen het initiatief tot het opzetten van een duurzame kringloopwinkel en zochten zij samenwerking met hulporganisatie Dorcas. Dit resulteerde in de Dorcas- winkel Heemstede. Een winkel waar spullen die mensen inbrengen, giften zijn.  Alle opbrengsten gaan naar de hulpprojecten van internationale hulporganisatie Dorcas. Dorcas biedt hulp aan de allerarmsten in  landen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Samen met lokale medewerkers en vrijwilligers helpt Dorcas daar mee aan blijvende verandering en bestrijding van armoede, uitsluiting en eenzaamheid. Ook helpt Dorcas  in crisissituaties, zoals recent in Oekraïne en Jemen.

Tientallen vrijwilligers, die de Dorcaswinkel Heemstede bemensen, ondersteunen deze missie. Zij zetten hun tijd, creativiteit en  enthousiasme in. Deze vrijwilligers krijgen een groot Jubileumfeest. Maar vooral de klanten en inbrengers worden 22 t/m 24 september verrast met  ‘Dolle Dwaze Dorcas’ acties, zoals veilingen, kortingsacties en lekkernijen in een feestelijk ogende Dorcas.

Geloven in de kracht van mensen, daar gaat hem om bij Dorcas.

Meer informatie over de Dorcas winkel en de goede doelen van de hulporganisatie Dorcas vindt u op https://dorcas.nl/

Voor Heemstedenaren is onderstaande website van belang.

https://dorcas.nl/winkels/heemstede?gclid=CjwKCAjwg5uZBhATEiwAhhRLHsWOfQKude4WkqOSNqWd6vcVFRbw0B6DrT8MSU9QHyy69amnCdTeVhoCURsQAvD_BwE

Daar vindt u ook alle informatie over wat u brengen en kopen kunt; en wanneer.